Home Binnenstad Objecten Afbeeldingen Berichten Contact

Oude Nieuwstraat 6

  1. Identificatie
  2. Register
  3. Afbeeldingen
  4. Google Maps

Adres: Oude Nieuwstraat 6
Oud adres: G436, wijk 20, klein nr. 3, kadaster F1159, verponding 2029
Gebouwtype: Woonhuis
Geveltype: Tuitgevel
Bouwjaar: 17de eeuw

(2 afbeeldingen)

Monumentenstatus: RM
Monumentennummer: 3878
Adres: Oude Nieuwstraat 6
Adressen: Oude Nieuwstraat 6 A B C
Inschrijvingsdatum: 27-08-1970
Redengevende omschrijving: 17e eeuws huis met gevel op karakteristieke zeer hoge houten pui. De top is later tot punttop gewijzigd. Goede roedenverdeling in de vensters.

RM = Rijksmonument. Rijksmonumenten zijn gebouwen of andere objecten die van nationaal belang zijn. Bijvoorbeeld door hun schoonheid of door de geschiedenis van het pand voor Nederland. Nederland telt bijna 62.000 rijksmonumenten. Daarvan bevinden zich 6.635 in de Amsterdamse binnenstad (op 1 januari 2017). Vrijwel alle beschermde rijksmonumenten zijn geregistreerd in 1970.
GM = Gemeentelijk monument. Sommige panden hebben een bijzondere betekenis voor een stad, dorp of regio. In dat geval kan de gemeente zo'n pand op de gemeentelijke monumentenlijst plaatsen. In de Amsterdamse binnenstad bevinden zich 1.193 door de gemeente Amsterdam beschermde monumenten (op 1 januari 2017).
Redengevende omschrijving = Een beschrijving van de belangrijkste uiterlijke kenmerken van het object op het moment van opname op de monumentenlijst. De redengevende omschrijving heeft de status van juridisch document en geeft de reden aan waarom het object is geplaatst op de monumentenlijst. Meer informatie: cultureelerfgoed.nl.

Oude Nieuwstraat 6 (© Walther Schoonenberg)
Oude Nieuwstraat 6
Oude Nieuwstraat 6 A B C (© Walther Schoonenberg)
Oude Nieuwstraat 6 A B C

Laatste wijziging: januari 2023

[Over deze website]   [Contact opnemen]   [Inloggen]