Oud adres: LL250, wijk 43, klein nr. 486, kadaster E3675, verponding 2836
Postcode: 1016DW
Opdrachtgever: Weduwe Abraham van Notten

(17 afbeeldingen)

Verhoogde lijstgevel in Lodewijk XIV-stijl/Lodewijk XV-stijl met fraaie klokachtige verhoging, versiering rond vlieringluik. Deur en bovenlicht-snijraam uit ca. 1800. In de kern is dit huis ouder. Afwijkend achterhuis, geen dwarshuis, met een opmerkelijke achtergevel met een verhoogde halsgevel in Vingboons-stijl, gedateerd 1655 (te zien vanuit het Achterhuis van Anne Frank). Interieur: stucwerkgang in Lodewijk XIV-stijl, verdiept stucwerkplafond (omstucte balken dus balken nog zichtbaar) in achterkamer.

Gebruikte literatuur:

• I.H. v. Eeghen. 'De restauratie van Keizersgracht 192'. Maandblad Amstelodamum 72 (1985): p. 109-112

Inschrijvingsdatum: 09-06-1970
Redengevende omschrijving: Pand met gevel onder gesneden verhoogde lijst (plm 1750), met deuromlijsting uit dezelfde tijd, waarin deur en snijraam uit plm 1800.

Keizersgracht 192. Verhoogde lijstgevel met topgevelachtige verhoging
Snijraam uit ca. 1800