Postcode: 1015CT

(11 afbeeldingen)

Oorspronkelijk klokgevel, in circa 1795 verhoogd met een rechte kroonlijst met twee consoles met festoenen in Lodewijk XVI-stijl, daarop een schilddak ("leugenaartje") (doet sterk denken aan Brouwersgracht 70). Deuromlijsting uit dezelfde tijd. De stoep is echter ouder dan de kroonlijst met flesbalusters in Lodewijk XIV-stijl. Het buurpand Keizersgracht 72 is bij dit pand getrokken.

Adressen: Keizersgracht 74 A B C D E F G
Inschrijvingsdatum: 09-06-1970
Redengevende omschrijving: Pand met hoge gevel (XVIII A) onder gesneden rechte lijst (plm 1800), met deurpartij uit dezelfde tijd, versierde stoep (XVIII A) en vier Louis XIV flesbalusters.

Rechte lijst met twee consoles met festoenen
Keizersgracht 76 en 74