Oud adres: SS196, wijk 31, klein nr. 273, kadaster F583, verponding 5479
Postcode: 1015BE
Bouwjaar: ±1750, 2de kwart 19de eeuw

(8 afbeeldingen)

18de-eeuwse gevel, ooit een sierlijke klokgevel (zie Grachtenboek), sinds de 19de eeuw gewijzigd in rechte lijst met dakkapel. Rococo deuromlijsting uit ca. 1750 met een rode vos en een kuif in Lodewijk XV-stijl uit de bouwtijd is bewaard gebleven. Let ook op de fraaie stoepbaluster.

Gebruikte literatuur:

• I.H. van Eeghen. 'De restauratie van Herengracht 93 en 95'. Maandblad Amstelodamum 59 (1972): p. 66-67

Adressen: Herengracht 93 A B
Inschrijvingsdatum: 26-05-1970
Redengevende omschrijving: Pand met gevel (XVIII) onder lijst met consoles (waarschijnlijk XIX). Deuromlijsting (plm 1750) met deur en snijraam (XIXb).

19de-eeuwse kroonlijst met twee consoles
18de-eeuwse ingangspartij met 19de-eeuwse deur