Home Binnenstad Objecten Afbeeldingen Berichten Contact

Beursstraat 31

  1. Identificatie
  2. Beschrijving
  3. Register
  4. Afbeeldingen
  5. Google Maps

Adres: Beursstraat 31
Postcode: 1012JV
Gebouwtype: Woonhuis
Geveltype: Halsgevel
Bouwstijl: Hollands Classicisme
Bouwjaar: 4de kwart 17de eeuw

(2 afbeeldingen)

Laat-17de-eeuwse halsgevel met klauwstukken met trosversiering, vazen, twee oeils-de-boeuf's, guirlande (beschadigd), versoberde fronton-afsluiting. Stond oorspronkelijk in het water: achterhuis van Warmoesstraat 96.

N.B. Deze beschrijving is zo kort omdat wij nog niet de kans hebben gehad dit pand te bezoeken en te beschrijven. Als u vindt dat wij snel langs moeten komen, laat het ons weten!

Monumentenstatus: RM
Monumentennummer: 445
Adres: Beursstraat 31
Adressen: Beursstraat 31 1A,1V,2A,2V,3,4,H
Inschrijvingsdatum: 02-04-1970
Redengevende omschrijving: Achterhuis van Warmoesstraat 96. Op de bekroning na goed bewaarde halsgevel (XVIId) met incomplete top, twee oeils-de-boeuf en empire roedenverdeling.

RM = Rijksmonument. Rijksmonumenten zijn gebouwen of andere objecten die van nationaal belang zijn. Bijvoorbeeld door hun schoonheid of door de geschiedenis van het pand voor Nederland. Nederland telt bijna 62.000 rijksmonumenten. Daarvan bevinden zich 6.635 in de Amsterdamse binnenstad (op 1 januari 2017). Vrijwel alle beschermde rijksmonumenten zijn geregistreerd in 1970.
GM = Gemeentelijk monument. Sommige panden hebben een bijzondere betekenis voor een stad, dorp of regio. In dat geval kan de gemeente zo'n pand op de gemeentelijke monumentenlijst plaatsen. In de Amsterdamse binnenstad bevinden zich 1.193 door de gemeente Amsterdam beschermde monumenten (op 1 januari 2017).
Redengevende omschrijving = Een beschrijving van de belangrijkste uiterlijke kenmerken van het object op het moment van opname op de monumentenlijst. De redengevende omschrijving heeft de status van juridisch document en geeft de reden aan waarom het object is geplaatst op de monumentenlijst. Meer informatie: cultureelerfgoed.nl.

Beursstraat 31
Beursstraat 31
Beursstraat 31
Beursstraat 31

Laatste wijziging: maart 2023

[Over deze website]   [Contact opnemen]   [Inloggen]