Adres: Amstel 127-129
Oud adres: 127: W689, wijk 14, klein nr. 201, kadaster H4157, verponding 4589
Postcode: 1018EM
Bouwjaar: ±1733, 3de kwart 19de eeuw
Architect: Timmerman Benjamin Sweerus

(6 afbeeldingen)

Oorspronkelijk halsgevel-tweeling, stoep en deuromlijsting uit de bouwtijd gemeenschappelijk. Rechterpand sinds de 19de eeuw een lijstgevel. De huizen werden gebouwd op het erf van de Rasphuismolen en mochten daarom niet hoger dan 30 voet worden.

Gebruikte literatuur:

• I.H. v. Eeghen. 'De restauratie van Amstel 127 en 129'. Maandblad Amstelodamum 72 (1985): p. 66-69

Adres: Amstel 127
Adressen: Amstel 127
Inschrijvingsdatum: 26-03-1970
Redengevende omschrijving: Pand met halsgevel (XVIIIb) met rijk gebeeldhouwde top. Stoep en deuromlijsting (XVIIIb) gemeenschappelijk met nr 129 waarmee dit huis een groep vormt. Deur en snijraamhek evenals scheidingshekje op de stoep XIXa.
Adres: Amstel 129
Adressen: Amstel 129
Inschrijvingsdatum: 26-03-1970
Redengevende omschrijving: Pand met gevel (XVIIIb) waarvan de top XIXc door rechte lijst is vervangen. Stoep en deuromlijsting (XVIIIb) gemeenschappelijk met nr. 127 waarmee dit huis een groep vormt. Deur, snijraam en scheidingshekje op de stoep XIXa.

Amstel 127-129
Amstel 127-129
Amstel 127-129
Amstel 127-129
Amstel 127-129
Amstel 127-129
Ingangspartij met een dubbele stoep en gekoppelde deuromlijstingen waardoor de twee panden met elkaar zijn verbonden