Plaats Royaal

Huisnaam: Plaats Royaal
Adres: Amstel 256
Postcode: 1017AL
Bouwjaar: 1694, 3de kwart 19de eeuw

(3 afbeeldingen)

Dubbel huis, voormalige herberg Plaats Royaal, verbouwd in de 19de eeuw met rechte lijst met balustrade en drie dakkapellen. Ingangspartij in middenrisaliet met deuromlijsting. Na opheffing van de herberg werd het huis in twee delen gesplitst. Interieur: Hooggelegen kelder die voor opslag van dranken diende.

Gebruikte literatuur:

I.H. v. E. 'De restauratie van de herberg De Plaets Royael, Amstel 256'. Maandblad Amstelodamum 68 (1981): p. 135-141

Adres: Amstel 256
Adressen: Amstel 256 A
Inschrijvingsdatum: 26-03-1970
Redengevende omschrijving: V.m.herberg Plaats Royaal. Dubbel huis (1694), waarvan de gevel door verbouwing XIXc het karakter van die tijd heeft gekregen. Gevel onder rechte lijst met balustrade en drie dakkapellen. Deuromlijsting.

Amstel 256 na restauratie