Amstelstraat 29

Adres: Amstelstraat 29
Postcode: 1017DA
Opdrachtgever: Stephanus Dulgers (1786), Firma Holshuijsen-Stoeltie (1970)

(6 afbeeldingen)

Hoekhuis uit 1786 waarvan de voorgevel zijn top had verloren en van een provisorische afsluiting was voorzien. Bij de (gedeeltelijke) herbouw in 1970 met hergebruik van afkomende materialen werd een klokgeveltop herplaatst van elders. Houten onderpui in historiserende trant gemaakt. Onderdeel van het restauratieproject maakten ook uit: Amstelstraat 31 en 33 en Wagenstraat 13, 15 en 17.

Gebruikte literatuur:

• I.H. v. E. 'De restauratie van Amstelstraat 29 en 31'. Maandblad Amstelodamum 58 (1971): p. 118-119
  • Walther Schoonenberg. 'Amstelstraat hoek Wagenstraat. Bouwstop op verzoek van de Vereniging '. Binnenstad 223/224 (okt. 2007)

Adressen: Amstelstraat 29
Inschrijvingsdatum: 26-05-1976
Redengevende omschrijving: 18e eeuws hoekhuis waarvan de voorgevel zijn top heeft verloren en van een provisorische afsluiting is voorzien.

Amstelstraat 29, 31 en 33
Amstelstraat 29 en 31. Topgevels