Home Binnenstad Objecten Afbeeldingen Berichten Contact

Oudezijds Voorburgwal 124

  1. Identificatie
  2. Beschrijving
  3. Register
  4. Afbeeldingen
  5. Google Maps

Adres: Oudezijds Voorburgwal 124
Gebouwtype: Woonhuis

Inpandig huis gelegen aan de Zwartlakensteeg achter OZ Voorburgwal 126.

N.B. Deze beschrijving is zo kort omdat wij nog niet de kans hebben gehad dit pand te bezoeken en te beschrijven. Als u vindt dat wij snel langs moeten komen, laat het ons weten!

Monumentenstatus: GM
Monumentennummer: 200515
Adres: Oudezijds Voorburgwal 124
Adressen: Oudezijds Voorburgwal 124
Inschrijvingsdatum: 26-10-2004
Redengevende omschrijving: geen beschrijving

RM = Rijksmonument. Rijksmonumenten zijn gebouwen of andere objecten die van nationaal belang zijn. Bijvoorbeeld door hun schoonheid of door de geschiedenis van het pand voor Nederland. Nederland telt bijna 62.000 rijksmonumenten. Daarvan bevinden zich 6.635 in de Amsterdamse binnenstad (op 1 januari 2017). Vrijwel alle beschermde rijksmonumenten zijn geregistreerd in 1970.
GM = Gemeentelijk monument. Sommige panden hebben een bijzondere betekenis voor een stad, dorp of regio. In dat geval kan de gemeente zo'n pand op de gemeentelijke monumentenlijst plaatsen. In de Amsterdamse binnenstad bevinden zich 1.193 door de gemeente Amsterdam beschermde monumenten (op 1 januari 2017).
Redengevende omschrijving = Een beschrijving van de belangrijkste uiterlijke kenmerken van het object op het moment van opname op de monumentenlijst. De redengevende omschrijving heeft de status van juridisch document en geeft de reden aan waarom het object is geplaatst op de monumentenlijst. Meer informatie: cultureelerfgoed.nl.

OZ Voorbrugwal 104-124. In westelijke richting gezien naar achterkant huizen Warmoesstraat.
OZ Voorbrugwal 104-124. In westelijke richting gezien naar achterkant huizen Warmoesstraat.

Laatste wijziging: maart 2023

[Over deze website]   [Contact opnemen]   [Inloggen]