Home Binnenstad Objecten Afbeeldingen Berichten Contact

Rozengracht 37

  1. Identificatie
  2. Beschrijving
  3. Register
  4. Afbeeldingen
  5. Google Maps

Adres: Rozengracht 37
Gebouwtype: Winkel-woonhuis
Geveltype: Lijstgevel
Bouwstijl: Art Nouveau (invloed)
Bouwjaar: 1906
Architect: C.H. Eldering
Opdrachtgever: J.C.F. Korting

(3 afbeeldingen)

Winkelpand met een traditioneel gebouwde gevel met invloeden van de Art Nouveau, fraaie winkelpui. Rechts van het pand bevindt zich een gang die naar een blokje inpandige huizen leidde. Daarvan iets niets over, wel de inpandige huizen die hier met de achterzijde tegenaan staan, aan de Rozenstraat 34-36.

N.B. Deze beschrijving is zo kort omdat wij nog niet de kans hebben gehad dit pand te bezoeken en te beschrijven. Als u vindt dat wij snel langs moeten komen, laat het ons weten!

Monumentenstatus: GM
Monumentennummer: 215007
Adres: Rozengracht 37
Adressen: Rozengracht 37 1,2,H
Inschrijvingsdatum: 26-06-2007
Redengevende omschrijving: geen beschrijving

RM = Rijksmonument. Rijksmonumenten zijn gebouwen of andere objecten die van nationaal belang zijn. Bijvoorbeeld door hun schoonheid of door de geschiedenis van het pand voor Nederland. Nederland telt bijna 62.000 rijksmonumenten. Daarvan bevinden zich 6.635 in de Amsterdamse binnenstad (op 1 januari 2017). Vrijwel alle beschermde rijksmonumenten zijn geregistreerd in 1970.
GM = Gemeentelijk monument. Sommige panden hebben een bijzondere betekenis voor een stad, dorp of regio. In dat geval kan de gemeente zo'n pand op de gemeentelijke monumentenlijst plaatsen. In de Amsterdamse binnenstad bevinden zich 1.193 door de gemeente Amsterdam beschermde monumenten (op 1 januari 2017).
Redengevende omschrijving = Een beschrijving van de belangrijkste uiterlijke kenmerken van het object op het moment van opname op de monumentenlijst. De redengevende omschrijving heeft de status van juridisch document en geeft de reden aan waarom het object is geplaatst op de monumentenlijst. Meer informatie: cultureelerfgoed.nl.

Rozengang (gesloopt)
Rozengang (gesloopt)
Inpandige huizen aan de Rozengang (gesloopt)
Inpandige huizen aan de Rozengang (gesloopt)
Rozengang (gesloopt). Tekening L.W.R. Wenckebach, 1902
Rozengang (gesloopt). Tekening L.W.R. Wenckebach, 1902

Laatste wijziging: januari 2022

[Over deze website]   [Contact opnemen]   [Inloggen]