Wittenburgergracht 5

St. Anna / De Pool

Wittenburgergracht 77-95 (nieuw adres)
Oud adres: T522, wijk 16, klein nr. 2, kadaster H2296, verponding 554
Postcode: 1018MT
Architect: P.J. Bekkers

(5 afbeeldingen)

Ter plaatse van een 17de-eeuwse schuilkerk werd in 1898-1900 een enorme driebeukige neogotische hallenkerk gebouwd, bereikbaar door een poortgebouw aan de Wittenburgergracht 5. In 1978 werd de kerk gesloopt; alleen het poortgebouw aan de Wittenburgergracht 5 is overgebleven.

Adres: Wittenburgergracht 77
Adressen: Wittenburgergracht 77 ;Wittenburgergracht 79 ;Wittenburgergracht 81 ;Wittenburgergracht 83 ;Wittenburgergracht 85 ;Wittenburgergracht 87 ;Wittenburgergracht 89 ;Wittenburgergracht 93 ;Wittenburgergracht 95

Wittenburgergracht 77-95
Ingang van de onderdoorgang
Onderdoorgang
Gezicht op de Oosterkerk (links) en de Sint Annakerk (rechts) aan de Wittenburgergracht, gezien vanaf de Kattenburgervaart. Foto Cor Jaring, ca. 1965