Oud adres: 124: RR266, wijk 44, klein nr. 381, kadaster D5670, verponding 3114
126: RR267, wijk 44, klein nr. 382, kadaster D5671, verponding 3115
128: RR268, wijk 44, klein nr. 383, kadaster D5672, verponding 3116
Postcode: 1015BT
Architect: B.J. Ouëndag

(4 afbeeldingen)

Gebouwd als Boekhuis van de Vereniging tot Bevordering van de Belangen des Boekhandels (werd geopend door burgemeester Tellegen in 1917), later Sociale Dienst, thans een bedrijfsverzamelgebouw: een schaalvergroting waarvoor drie panden zijn gesloopt. Ook de keurtuin werd geheel bebouwd (of mogelijk gebeurde dit pas in 1960). Geheel natuurstenen gevel met diverse detailleringen. Door asymmetrische opzet is de omvang enigszins gemaskeerd, het breedste rechtergedeelte heeft drie brede vensterassen, elk weer onderverdeeld in vensters. Helaas verdween het zware rustica onderstuk bestaande uit drie rondbogen bij een verbouwing in 1960 (vermoedelijk vanwege deze modernisering van het onderstuk is het gebouw geen monument).

Functie: Magazijnen-kantoor
Architect: Ouendag, B.J.