Home Binnenstad Lezingen Excursies Publicaties Berichten Contact

Excursies

Walther Schoonenberg is een kenner van de Amsterdamse binnenstad. Hij geeft op verzoek stadswandelingen en fietstochten door Amsterdam met een nadruk op geschiedenis en architectuur. De Amsterdamse binnenstad behoort tot de gaafste en fraaiste historische binnensteden ter wereld. Op een relatief kleine oppervlakte staan ca. 8.000 beschermde monumenten in een stedenbouwkundige structuur die grotendeels uit de zeventiende eeuw stamt. Walther Schoonenberg laat op zijn wandelingen zien waarom Amsterdam zo bijzonder is en wat al die gebouwen vertellen over onze geschiedenis en dus ook over onszelf. Na een wandeling met hem kijkt u nooit meer met dezelfde ogen naar Amsterdam.

Een stadswandeling kan geheel in overleg met u worden uitgewerkt. Begin- en eindpunt mag u, als u dat wilt, zelf bepalen. Er zijn ook enkele kant-en-klare wandelroutes, bijvoorbeeld naar de grachtengordel, de Wallen, de Jordaan en de Nieuwmarktbuurt en over de vernieuwing van de 17de-eeuwse koopmansstad. Een favoriet startpunt is het Noord/Zuid Hollands Koffiehuis op het Stationsplein. Ook fietstochten behoren tot de mogelijkheden.

Als voorbeeld van een excursie naar een museum moet vooral een bezoek aan het voormalige stadhuis, het huidige Koninklijk Paleis op de Dam, worden genoemd. Elke Amsterdammer zou toch eens in zijn leven het 'achtste wereldwonder' moeten bekijken! Ook het Rijksmuseum of het Amsterdam Museum behoort tot de mogelijkheden.

De afgelopen jaren heeft Walther Schoonenberg al stadswandelingen en fietstochten gegeven aan een breed scala van bedrijven, instellingen en personen, zoals architectenbureaus, gemeentelijke instellingen, in opdracht van de burgemeester, maar ook particuliere groepen.[Over deze website]   [Contact opnemen]   [Inloggen]