Koestraat 7-11

Geloof, Liefde en Hoop

9: K215, wijk 5, klein nr. 8, kadaster G2238, verponding 1012
11: K216, wijk 5, klein nr. 7, kadaster G2237, verponding 1012
Postcode: 1012BW
Eigendom: Diogenes 1962

(22 afbeeldingen)

Halsgevel-drieling, zeer sobere halsgevels met sobere gedeelde klauwstukken met schubmotief, gebogen lijstvormig fronton, ronde zolderraampjes, rijk gesneden deurkalf voorstellend resp. Geloof, Liefde en Hoop (replica's, originelen bevinden zich in het Aalsmeerder Veerhuis), stoepen. Zeer verwaarloosd in de jaren zeventig: gerestaureerd door de St. Diogenes.

Adressen: Koestraat 7 1,2,H,O
Inschrijvingsdatum: 25-06-1970
Redengevende omschrijving: Pand met eenvoudige halsgevel met fraai gesneden deurkalf (het Geloof) (XVIIIa/b). Vormt groep met de nrs 9 en 11.
Adressen: Koestraat 9 1,2,H
Inschrijvingsdatum: 25-06-1970
Redengevende omschrijving: Origineel beneden- en bovenhuis met eenvoudige halsgevel en fraai gesneden deurkalf (de Liefde) (XVIIIa/b). Vormt groep met nrs 7 en 11.
Adressen: Koestraat 11 1,2,H
Inschrijvingsdatum: 25-06-1970
Redengevende omschrijving: Pand met eenvoudige halsgevel met fraai gesneden deurkalf (de Hoop) (XVIIIa/b). Vormt groep met de nrs 7 en 9.

Koestraat 7-11
Koestraat 7-9-11