Bickersgracht 94

De Faam

Naam: De Faam
Adres: Bickersgracht 94
Bickersgracht 256-258 (nieuw adres)
Oud adres: VV269, wijk 53, klein nr. 57, kadaster D676, verponding 1796

(7 afbeeldingen)

Goed bewaard gebleven dubbel pakhuis (type b bij Revesz-Alexander) met aan de voorzijde een trapeziumgevel met doorlopende rondboognissen en aan de achterzijde (Grote Bickersstraat 321-323) twee puntgevels met tweelichten. Een identiek pakhuis hiernaast (nr. 92) werd in 1944 gesloopt.

Adres: Bickersgracht 256-258
Adressen: Bickersgracht 256 ;Bickersgracht 260 ;Bickersgracht 262 ;Bickersgracht 264 ;Bickersgracht 266 ;Bickersgracht 268 ;Bickersgracht 270 ;Bickersgracht 272 ;Bickersgracht 274 ;Grote Bickersstraat 321 ;Grote Bickersstraat 325 ;Grote Bickersstraat 327 ;Grote Bickersstraat 329 ;Grote Bickersstraat 331 ;Grote Bickersstraat 333
Inschrijvingsdatum: 30-03-1976
Redengevende omschrijving: Pakhuis de Faam (plm 1650). Zeer gaaf bewaard. Dubbel pakhuis met aan de voorzijde een trapeziumgevel met doorlopende rondboognissen en aan de achterzijde twee puntgevels met tweelichten.

Bickersgracht 94 (tegenwoordig 256-258)
Trapeziumgevel