Recht Boomssloot 41

Adres: Recht Boomssloot 41
Oud adres: (Boomssloot) N329, wijk 12, klein nr. 60, kadaster G3747, verponding 3297
Architect: Roobol (1939), Mendini (2001)

(11 afbeeldingen)

Van Houtenpand: nieuwbouw met een herplaatste geveltop, de eigen onvolledige geveltop, aangevuld met delen van elders (plaats onbekend). Ingangspartij ontworpen door Mendini in 2001. Interieur: post-modern interieur van de Italiaanse architect-ontwerper Alessandro Mendini (1931-2019) uit 2001.

Gebruikte literatuur:

• Eva de Bruijne. 'Een postmoderne Mendini in Amsterdam. Het vergeten wooninterieur van Frans Haks'. KNOB Bulletin 2020 (3): p. 1-18

Adressen: Recht Boomssloot 41 1,2,3,H
Inschrijvingsdatum: 14-04-1970
Redengevende omschrijving: Huis vanwege (heterogene en incomplete) onderdelen van de gevelhals (2e helft 17e en 2e kwart 18e eeuw).

Recht Boomssloot 41
Recht Boomssloot 41