Binnen Vissersstraat 17

Adres: Binnen Vissersstraat 17
Oud adres: TT346, wijk 32, klein nr. 5, kadaster D6082, verponding 5800
Postcode: 1013GC
Eigendom: SH

(3 afbeeldingen)

De bouwval op nr. 17 was niet monumentwaardig en er moest nieuwbouw komen. Stadsherstel besloot tot een passende invulling door een tuitgevel uit de Dirk van Hasselssteeg (gesloopt vanwege het De Kolk-project) op deze plaats te herbouwen. Gevelsteen De Vischjager van elders in de top aangebracht. In de nieuwbouw is de Wijde Gang als een overbouwde steeg opgenomen ter ontsluiting van de inpandige huizen Binnen Vissersstraat 11-13.

Gebruikte literatuur:

Marlin Burkunk. 'Toets en proef der loffelijker bouwkonst'. Stadsherstel op de Wallen en in de Haarlemmerbuurt. Open Monumentendag 1996, Amsterdam, 1996: p. 146

Binnen Vissersstraat 9 en 17, maar daartussen de gang naar nr. 11-13
Binnen Vissersstraat 17 na restauratie