Binnen Vissersstraat 9

Adres: Binnen Vissersstraat 9
Postcode: 1013GC
Bouwjaar: 1ste helft 18de eeuw

(7 afbeeldingen)

Halsgevel met gebogen lijstvormig fronton en sobere klauwstukken, houten onderpui. Na aankoop door Stadsherstel gedemonteerd, daarna herbouwd. Bij de restauratie werden op het achtererf twee inpandig huizen aangetroffen, één van de weinige resterende voorbeelden, bereikbaar vanaf de steeg rechts, de Wijde Gang. Ook deze panden, Binnen Vissersstraat 11-13 werden door Stadsherstel gerestaureerd.

Gebruikte literatuur:

Marlin Burkunk. 'Toets en proef der loffelijker bouwkonst'. Stadsherstel op de Wallen en in de Haarlemmerbuurt. Open Monumentendag 1996, Amsterdam, 1996: p. 146

Adressen: Binnen Vissersstraat 9 ;Binnen Vissersstraat 11
Redengevende omschrijving: Pand met halsgevel (XVIII A).