Oud adres: BB32, wijk 57, klein nr. 675, kadaster I1612, verponding 3903
Postcode: 1017EP

(9 afbeeldingen)

Hoekhuis, breed dubbel huis (ongebruikelijk voor een hoek), gevel met drie ramen, rechte lijst met gesloten attiek, geen dak zichtbaar, middenas iets naar voren en verder geaccentueerd door fraaie deurpartij met deur- en raamomlijsting. Dubbele stoep met Empire hekwerk ca. 1800. Eind-18de-eeuwse gevellantaarns zijn replica's. Aan zijgevel ronde trappenhuis-vensters en een ingang naar het souterrain met waaiervormige stoephekjes in Empire-stijl. Interieur: Twee schouwen en stucplafonds uit ca. 1800.

Inschrijvingsdatum: 17-06-1970
Redengevende omschrijving: Hoekhuis met gevel voorzien van middenrisaliet en hoeklisenen (XVII B) onder omlopende versierde lijst en attiek (XVIIIa/plm 1725). Versierde deurtravee (XVIIIa/plm 1725). Stoep met palen en hekken, snijraam en -hek alle empire.

Geaccentueerde middenas met deur- en raamomlijsting
Raamomlijsting