Oud adres: 393: HH466, wijk 33, klein nr. 192, kadaster E4081, verponding 5899
395: HH465, wijk 33, klein nr. 191, kadaster E4080, verponding 5898
Postcode: 1016EK
Geveltype: Verhoogde halsgevel

(6 afbeeldingen)

Verhoogde halsgevel-tweeling met gebogen klauwstukken en segmentvormig topfronton. Linkerpand heeft ovale zolderraampjes (oeils-de-boeuf's) verloren, rechterpand behouden, maar gevel van het rechterpand is in de 19de eeuw wel opnieuw opgetrokken (staat niet op vlucht), met behoud van de topgevel (een vroeg voorbeeld van een herplaatste topgevel). Ook aan het metselwerk, de bogen boven de ramen en de ankers is te zien dat de gevel in de 19de eeuw is herbouwd. Bij de herbouw werd ook de fraaie deur in Lodewijk XV-stijl gehandhaafd.

Adressen: Keizersgracht 393 A B C
Inschrijvingsdatum: 09-06-1970
Redengevende omschrijving: Pand met gevel (XVIIc, herbouwd XVIII) onder hals uit XVIIc. Gebeeldhouwde stoep (XVIII), empire deurpartij.
Inschrijvingsdatum: 09-06-1970
Redengevende omschrijving: Huis (XVIIc) met gevel (XIX B), bekroond door de oorspronkelijke hals met oeils-de-boeuf (XVIIc); kelderpui, stoep en gesneden deur (XVIIIc).

Keizersgracht 393-395. Verhoogde halsgevels.
Keizersgracht 393-395. Het rechterpand staat niet op vlucht.