Oud adres: 124: RR166, wijk 47, klein nr. 452, kadaster D5378, verponding 4030
126: RR167, wijk 47, klein nr. 453, kadaster D5379, verponding 4029
128: RR168, wijk 47, klein nr. 454, kadaster D5380, verponding 4028
Postcode: 1015CW

(14 afbeeldingen)

Dubbel huis met lijstgevel in Lodewijk XV-stijl uit ca. 1755, kroonlijst met trigliefen, dwarsdak, fraaie deur- en raamomlijsting en dubbele stoep in Rococostijl in de middentravee. Let op het fraaie stoephek in Rococostijl. Nr. 128 (links) en 124 (rechts) in 1928 in stijl bij nr. 126 getrokken. Later werd ook nr. 130 en 132 erbij betrokken. Achter de gevels bevindt zich een modern kantoorgebouw dat ook de hele keurtuin heeft bebouwd.

Adressen: Keizersgracht 124 ;Keizersgracht 126
Inschrijvingsdatum: 09-06-1970
Redengevende omschrijving: Gebouw, bestaande uit het oorspronkelijke huis nr 126 met vijfraamsgevel onder rechte lijst waarin triglyfen en consoles (plm 1750) en met versierde ingangstravee, en aanbouwen in dezelfde stijl (XXa en 1928) ter plaatse van de vroegere huizen 124 en 128.

Deur- en raamomlijstingen
Deur- en raamomlijsting en stoep