Oud adres: RR271, wijk 44, klein nr. 386, kadaster D5675, verponding 3119
Postcode: 1015BV
Bouwjaar: 1ste kwart 18de eeuw

(5 afbeeldingen)

Vroeg-18de-eeuwse zandstenen lijstgevel met rechte kroonlijst met consoles en attiek met naar achteren buigend middendeel met gebeeldhouwde middenversiering, opschrift 'd'Beek' boven middelste raam 1ste verdieping, weinig aan veranderd sinds Grachtenboek, maar deurpartij vroeg-19de-eeuws. Interieur: Gewelfde stucwerkgang mogelijk al eind-17de eeuw gemaakt, achthoekige koepelzaal met stucwerkplafond eind 17de eeuw of begin 18de eeuw (tussen 1692 en 1721).

Gebruikte literatuur:

Pieter Vlaardingerbroek. 'Gewelfde stucwerkgangen. De vroegste voorbeelden van stucplafonds in Amsterdam.' In: E.F. Koldewij (red.). Stuc. Zwolle, 2010: p. 266

Adressen: Herengracht 134 A B
Inschrijvingsdatum: 26-05-1970
Redengevende omschrijving: Pand met zandstenen gevel met rechte lijst met consoles en gebeeldhouwde attiek (XVIIIa); deurpartij XIX A. Inwendig gewelfde gang (XVIIIa).

Lijst met gesloten attiek en bescheiden middenverhoging
Stucwerkplafond van de koepelzaal.