Oud adres: B3, wijk 9, klein nr. 36, kadaster G1592, verponding 2460
Postcode: 1012EW

(8 afbeeldingen)

Pand met lijstgevel in late Lodewijk XIV-stijl met zeldzaam klokgevel-vormige verhoging boven rechte kroonlijst, ruitmotief. Kennelijk is er sprake van een latere wijziging want de topgevel bevat ook een kuif in Lodewijk XV en hoekvazen in Lodewijk XVI-stijl. Interessante ondergevel met pilasters met Marot-motief uit 18de eeuw, stoep met flesbalusters.

Adressen: Oudezijds Voorburgwal 185
Inschrijvingsdatum: 13-10-1970
Redengevende omschrijving: Pand met gevel onder rechte lijst met consoles, waarop gebeeldhouwde zandstenen top in halsvorm, alles een mengsel van Louis XIV,XV en XVI stijlen (overwegend XVIIIb). Betimmerde pui XVIIIb).

OZ Voorburgwal 185
OZ Voorburgwal 185