Huidenstraat 32

Adres: Huidenstraat 32
Postcode: 1016ET
Architect: Scheelbeek

(5 afbeeldingen)

Van Houtenpand: nieuwbouw met een herplaatste geveltop van elders: top 37, afkomstig van Elandsgracht 106: een 18de-eeuwse klokgevel. Van Houten: “Nieuw huizenblok (op de Elandsgracht) naar de geest van de tijd (...) zonder kunst.” Maar dezelfde architect ging ook aan de gang in de Huidenstraat waar de top van de Elandsgracht op pastte. “Met de eigenaar was het pleit spoedig gewonnen.” Eén van de eerste Van

Houtenpanden.

Gebruikte literatuur:

Walther Schoonenberg. 'De Van Houtenmonumenten. Een reconstructie van de werkwijze van bouwinspecteur Eelke van Houten (1872-1970).' Bulletin KNOB 2012-4: p. 221-231

Adressen: Huidenstraat 32
Inschrijvingsdatum: 13-07-1984
Redengevende omschrijving: Pand, vanwege de zandstenen afdekkingen van de klokvormige geveltop (3e kwart 18e eeuw).

Huidenstraat 32
Huidenstraat 32