Oud adres: CC699, wijk 56, klein nr. 670, kadaster I1754, verponding 3183
Postcode: 1017EN
Architect: Hans de Cerf (1687), J.H van der Veen (1928)
Opdrachtgever: Advocatenkantoor G.H.A. Grosheide (1928)

(4 afbeeldingen)

17de-eeuws huis met gepleisterde gevel onder rechte lijst uit het midden van de 19de eeuw, deur en vensterhekjes uit die periode (stoep verdween en ingang werd verplaatst naar het souterrain). Was oorspronkelijk een halsgevel en maakte met 580-582 en 584 deel uit van een vierling. Het tuinhuis is apart beschermd. Interieur: Bij een verbouwing in 1928 kreeg het huis een trappenhuis in Amsterdamse Schoolstijl, met kleurrijke glas-in-loodramen, ontworpen door J.H. van der Veen.

Inschrijvingsdatum: 17-06-1970
Redengevende omschrijving: Huis uit 1687 met gepleisterde gevel onder rechte lijst (midden XIX). Deur en vensterhekjes midden XIX.

Keizersgracht 586-580. Tekening uit het Grachtenboek van Caspar Philips.