Postcode: 1016HV
Gebouwtype: Woon/bedrijfspand
Bouwjaar: 18de eeuw, 19de eeuw, 1919

(2 afbeeldingen)

Inpandig complex bereikbaar vanuit een steegje vanaf de Prinsengracht (tussen nr. 615 en 625) bestaande uit een poortgebouw aan het einde van dat steegje, een pakhuis en een dienstgebouw, oorspronkelijk behorende bij de firma Hope en Co, Keizersgracht 444-446. De eenvoudige rondbogige poort is vermoedelijk in de 19de eeuw gewijzigd en opnieuw in 1919.

Adressen: Prinsengracht 617 A B C D
Inschrijvingsdatum: 08-09-1970
Redengevende omschrijving: Complex bestaande uit: a) een voormalig pakhuis (?) (18e eeuw ?, modern plat dak) gelegen aan een van de Prinsengracht komend toegangsstraatje. b) een ondiep poortgebouw aan het einde van dat straatje (1e helft 19e eeuw? Geheel verbouwd en verhoogd 1919 en later). Eenvoudige rondbogige poortdoorgang. Gepleisterde achtergevel met twee omlijste vensters. c) Aan de binnenplaats (van Keizersgracht 644/464) in het verlengde van het sub a) genoemde pakhuis een vroeger dienstgebouw van Keizersgracht 646, thans conciergewoning en stokerij van de Openbare Leeszaal (18e eeuw ?) 1919 en later geheel verbouwd en van een plat dak voorzien.

Poortgebouw en pakhuis
Dienstgebouw