Nieuwezijds Voorburgwal 274

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 274
Oud adres: F122, wijk 25, klein nr. 246, kadaster F1698, verponding 3334
Postcode: 1012RS
Geveltype: Verhoogde halsgevel

(5 afbeeldingen)

Rijke halsgevel met alleen in de hals Ionische pilasters die een gebogen topfronton dragen, hoorns van overvloed in klauwstukken, cartouche met reliëf van een boom onder de hijsbalk, festoen rond hijsbalk, twee oeils-de-boeuf's. Onderpui gewijzigd, evenals de raamverdeling op de 2de verdieping. Deuromlijsting met gesneden deurkalf en gesneden deur in Lodewijk XIV-stijl.

Adressen: Nieuwezijds Voorburgwal 274
Inschrijvingsdatum: 13-10-1970
Redengevende omschrijving: Pand met pilaster-halsgevel met oeils-de-boeuf (XVIIB, verbouwd XVIII, waarbij de pilasters weggewerkt); gevelsteen uit de bouwtijd, deur en kalf XVIIIA.

NZ Voorburgwal 274
NZ Voorburgwal 274