Nieuwe Looiersdwarsstraat 2-16

Adres: Nieuwe Looiersdwarsstraat 2-16
14: AA551, wijk 58, klein nr. 18, kadaster I3489, verponding 4819
16: AA550, wijk 58, klein nr. 19, kadaster I3490, verponding 4818
Postcode: 1017TZ
Architect: Philips Vingboons

(7 afbeeldingen)

Hele rij wevershuizen, tot één geheel samengevoegd ten behoeve van een hotel. Op nr. 10 een 18de-eeuwse deuromlijsting met een gevelsteen met de tekst 'Het Goylandt' (nu ingang van het hotel). Verminkingen met garagedeuren ongedaan gemaakt.

Adressen: Nieuwe Looiersdwarsstraat 2
Inschrijvingsdatum: 14-07-1970
Redengevende omschrijving: Pand van het Noortse-Bos-type (plm 1670, verbouwd tot beneden- en bovenhuis). Goede roedenverdeling. Herbouwd.
Inschrijvingsdatum: 14-07-1970
Redengevende omschrijving: Pand van het Noortse-Bos-type (plm 1670, verbouwd tot beneden- en bovenhuis). Ten dele goede roedenverdeling. Herbouwd.
Inschrijvingsdatum: 14-07-1970
Redengevende omschrijving: Pand van het Noortse-Bos-type (plm 1670, verbouwd XVIII). Gevel (XVIII) met hoeklisenen, middendeur in 18e eeuwse omlijsting en gevelsteen. Goede roedenverdeling. Herbouwd.
Inschrijvingsdatum: 14-07-1970
Redengevende omschrijving: Qua indeling vrijwel onveranderd pand van het Noortse-Bos-type (plm 1670). Goede late roedenverdeling. Herbouwd.
Inschrijvingsdatum: 14-07-1970
Redengevende omschrijving: Huis van het Noortse-Bos-type (plm 1670, ten dele verbouwd tot garage). Herbouwd.
Inschrijvingsdatum: 14-07-1970
Redengevende omschrijving: Huis van het Noortse-Bos-type (plm 1670, beneden verbouwd tot garage. Herbouwd.

Nieuwe Looiersdwarsstraat 2
Nieuwe Looiersdwarsstraat 2-4