Oud adres: KK8, wijk 29, klein nr. 401, kadaster F278, verponding 4848

(3 afbeeldingen)

20ste-eeuwse gevel met erker uit 1918 in 1974 gesloopt en quasi-18de-eeuwse halsgevel teruggebouwd met top van elders in 1974/75 (in opdracht van hotel): vroeg-18de-eeuwse top met gebogen lijstvormig fronton met vulling (ca. 1725), klauwstukken met siervaas afkomstig van elders (eigenlijk iets te smal voor dit kavel). Geen achterhuis: achter dit pand bevindt zich het achtererf van Singel 292. Onderdeel van het Rembrandt Hotel.

Gebruikte literatuur:

• Theo Rouwhorst. Bewaard voor Amsterdam. Historische geveltoppen herplaatst 1945-2015. Amsterdam, 2016: p. 110-111

Herplaatste geveltop