Eerste Weteringdwarsstraat 6-16

Adres: Eerste Weteringdwarsstraat 6-16
14: BB334, wijk 57, klein nr. 40, kadaster I3253, verponding 4185
16: BB333, wijk 57, klein nr. 41, kadaster I3254, verponding 4184
Postcode: 1017TN
Architect: Philips Vingboons

(4 afbeeldingen)

Dwarshuizen van het Noordsche Bos-type, samengevoegd en sterk gewijzigd door een garagebedrijf: gevel gewijzigd opnieuw opgetrokken met garagedeuren.

Deze voormalige wevershuizen zijn ernstig aangetast door een ingrijpende verbouwing in de 20ste eeuw ten behoeve van een garagebedrijf, waarbij de hele onderpui met ingangspartijen werd gewijzigd in garagedeuren. Overigens heeft architectenbureau A.L. van Gendt een achterhuis gebouwd bij nr. 16 in 1884. Het is niet bekend of dit nog bestaat.

Adressen: Eerste Weteringdwarsstraat 6
Inschrijvingsdatum: 20-10-1970
Redengevende omschrijving: Dwarshuis van het type der wevershuizen in het Noortse Bos, (omstreeks 1670, naar ontwerp van Philips Vingboons, later sterk gewijzigd).
Adressen: Eerste Weteringdwarsstraat 8
Inschrijvingsdatum: 20-10-1970
Redengevende omschrijving: Dwarshuis van het type der wevershuizen in het Noortse Bos (omstreeks 1670, naar ontwerp van Philips Vingboons, later sterk gewijzigd.
Inschrijvingsdatum: 20-10-1970
Redengevende omschrijving: Dwarshuis van het type der wevershuizen in het Noortse Bos (omstreeks 1670, naar ontwerp van Philips Vingboons, later sterk gewijzigd).
Adressen: Eerste Weteringdwarsstraat 12 1
Adressen: Eerste Weteringdwarsstraat 14 1,2