Korte Prinsengracht 33-93

Adres: Korte Prinsengracht 33-93
55: TT126, wijk 52, klein nr. 3, kadaster D5826, verponding 1614
57: TT127, wijk 52, klein nr. 2, kadaster D5825, verponding 1615
Postcode: 1013GN
Architect: A. Komter

(6 afbeeldingen)

Groot woningbouwcomplex waarbij een poging is gedaan door parcellering, verspringing en topgevels te voegen in de historische gevelwand. De balkons zijn binnen de rooilijn geplaatst in de tussenliggende parcelen. Geheel rechts zijn zelfs twee echte geveltoppen gemaakt, de rechter betreft oude herplaatse gevelfragmenten, de linker wekt slechts de indruk dat te zijn. Doordat wordt het complex visueel kleiner. Het rechterpand stond als vanwege-monument op de Rijksmonumentenlijst, maar die is inmiddels afgevoerd, omdat het gehele complex een gemeentelijk monument is geworden.

Adres: Haarlemmerstraat 141
Adressen: Haarlemmerstraat 141 ;Haarlemmerstraat 143 ;Haarlemmerstraat 145 ;Haarlemmerstraat 147 ;Haarlemmerstraat 149 ;Haarlemmerstraat 151 ;Haarlemmerstraat 153 ;Haarlemmerstraat 155 ;Haarlemmerstraat 157 ;Haarlemmerstraat 159 ;Haarlemmerstraat 161 ;Haarlemmerstraat 163 ;Haarlemmerstraat 165 ;Haarlemmerstraat 167 ;Haarlemmerstraat 173 ;Haarlemmerstraat 175 ;Haarlemmerstraat 177 ;Haarlemmerstraat 179 ;Korte Prinsengracht 33 ;Korte Prinsengracht 37 ;Korte Prinsengracht 41 ;Korte Prinsengracht 43 ;Korte Prinsengracht 45 ;Korte Prinsengracht 47 ;Korte Prinsengracht 49 ;Korte Prinsengracht 51 ;Korte Prinsengracht 53 ;Korte Prinsengracht 55 ;Korte Prinsengracht 57 ;Korte Prinsengracht 59 ;Korte Prinsengracht 61 ;Korte Prinsengracht 63 ;Korte Prinsengracht 65 ;Korte Prinsengracht 67 ;Korte Prinsengracht 69 ;Korte Prinsengracht 71 ;Korte Prinsengracht 73 ;Korte Prinsengracht 75 ;Korte Prinsengracht 77 ;Korte Prinsengracht 79 ;Korte Prinsengracht 81 ;Korte Prinsengracht 83 ;Korte Prinsengracht 85 ;Korte Prinsengracht 87 ;Korte Prinsengracht 89 ;Korte Prinsengracht 91 ;Korte Prinsengracht 93
Adres: Korte Prinsengracht 95
Redengevende omschrijving: Huis, vanwege de zandstenen onderdelen van de gevelhals (2e kwart 18e eeuw). AFGEVOERD

Een moderne topgevel
Overgang naar twee historiserende panden