Geldersekade 84A

Adres: Geldersekade 84A
Oud adres: M51, wijk 2, klein nr. 101, kadaster G1925, verponding 446
Postcode: 1012BL
Bouwjaar: 17de eeuw, 1875

[Apotheek van der Meulen]

(9 afbeeldingen)

Ogenschijnlijk 19de-eeuws hoekpand met een de hoek omlopende lijstgevel tot stand. Ooorspronkelijk zat de voorgevel aan de Stormsteeg en dat pand staat er nog steeds: het pand is in de kern ouder dan de gevels doen vermoeden. Sinds 1696 is hier een apotheek gevestigd die er nog steeds zit. De gevelsteen De Eeuwige Gaper dateert uit 1996. Interieur: De historische winkel met zuiltjes dateert uit 1875 toen een verbouwing plaatsvond (het interieur werd in 1975 gerestaureerd waarbij onder begeleiding van BMZ een historische kleurstelling werd aangebracht, terwijl het pand geen monument is). Bij een verbouwing in 2000 werden achter het stucplafond van de opkamer beschilderingen op de balken uit het midden van de 17de eeuw aangetroffen met vergulde rozetten en bloemslingers (in de stijl van het stadhuis).

'Het huis waarin ruim drie eeuwen een apotheek gevestigd is'. www.winkelstories.com

Geldersekade 84