Hoogte Kadijk 84-106

Adres: Hoogte Kadijk 84-106
98: U582, wijk 15, klein nr. 33, kadaster H3098, verponding 226
102: U580, wijk 15, klein nr. 31, kadaster H3096, verponding 225
Postcode: 1018BR
Architect: G. Moele

Dijkhuisjes, lage dwarshuisjes (slechts twee bouwlagen), steeds drie deuren per twee huisnummers, frontale stoepjes. Naast de woning op de stoepverdieping was er een kelder- en een bovenwoning (middelste deur voor steile rechte steektrap in traditionele 17de-eeuwse vorm) naar bovenverdieping). Werden gebouwd als vervanging van oudere woningen die afgebroken werden ten behoeve van de nieuwbouw van pakhuizen in 1827 aan het Entrepotdok. Een eerste voorbeeld van sociale woningbouw voor arbeiders. Zie ook: Hoogte Kadijk 112-150.

• 'Kort en klein.' Ons Amsterdam 29 (1977): p. 159

Adressen: Hoogte Kadijk 84 A B;Hoogte Kadijk 86 A B
Inschrijvingsdatum: 17-01-1984
Redengevende omschrijving: (84-86) Aaneengesloten reeks onderkelderde dijkwoningen met bel-etage en bovenverdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapellen met hijsbalk, tussen puntgevels, in oorsprong vroeg 19e eeuws. De woningen zijn spiegelbeeldig aan elkaar gebouwd, met telkens in het midden een hardstenen stoep (recent van ijzeren leuningen voorzien), en drie gekoppelde paneeldeuren met verdeelde bovenlichten. De souterrains hebben elk een eigen toegang met stoep en een laag venster, de benedenwoningen zijn elk voorzien van twee gekoppelde zesruitsschuifvensters en de bovenverdieping van los geplaatste lage vensters. Het geheel wordt afgesloten met een rechte gootlijst. De achtergevel is gepleisterd en voorzien van aanbouwen onder lessenaarsdak.
Adressen: Hoogte Kadijk 88 A B;Hoogte Kadijk 90 A B
Inschrijvingsdatum: 17-01-1984
Redengevende omschrijving: (88-90) Aaneengesloten reeks onderkelderde dijkwoningen met bel-etage en bovenverdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapellen met hijsbalk, tussen puntgevels, in oorsprong vroeg 19e eeuws. De woningen zijn spiegelbeeldig aan elkaar gebouwd, met telkens in het midden een hardstenen stoep (recent van ijzeren leuningen voorzien), en drie gekoppelde paneeldeuren met verdeelde bovenlichten. De souterrains hebben elk een eigen toegang met stoep en een laag venster, de benedenwoningen zijn elk voorzien van twee gekoppelde zesruitsschuifvensters en de bovenverdieping van los geplaatste lage vensters. Het geheel wordt afgesloten met een rechte gootlijst. De achtergevel is gepleisterd en voorzien van aanbouwen onder lessenaarsdak.
Adressen: Hoogte Kadijk 92 A B;Hoogte Kadijk 94 A B
Inschrijvingsdatum: 17-01-1984
Redengevende omschrijving: (92-94) Aaneengesloten reeks onderkelderde dijkwoningen met bel-etage en bovenverdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapellen met hijsbalk, tussen puntgevels, in oorsprong vroeg 19e eeuws. De woningen zijn spiegelbeeldig aan elkaar gebouwd, met telkens in het midden een hardstenen stoep (recent van ijzeren leuningen voorzien), en drie gekoppelde paneeldeuren met verdeelde bovenlichten. De souterrains hebben elk een eigen toegang met stoep en een laag venster, de benedenwoningen zijn elk voorzien van twee gekoppelde zesruitsschuifvensters en de bovenverdieping van los geplaatste lage vensters. Het geheel wordt afgesloten met een rechte gootlijst. De achtergevel is gepleisterd en voorzien van aanbouwen onder lessenaarsdak.
Adressen: Hoogte Kadijk 96 A B;Hoogte Kadijk 98 A B
Inschrijvingsdatum: 17-01-1984
Redengevende omschrijving: (96-98) Aaneengesloten reeks onderkelderde dijkwoningen met bel-etage en bovenverdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapellen met hijsbalk, tussen puntgevels, in oorsprong vroeg 19e eeuws. De woningen zijn spiegelbeeldig aan elkaar gebouwd, met telkens in het midden een hardstenen stoep (recent van ijzeren leuningen voorzien), en drie gekoppelde paneeldeuren met verdeelde bovenlichten. De souterrains hebben elk een eigen toegang met stoep en een laag venster, de benedenwoningen zijn elk voorzien van twee gekoppelde zesruitsschuifvensters en de bovenverdieping van los geplaatste lage vensters. Het geheel wordt afgesloten met een rechte gootlijst. De achtergevel is gepleisterd en voorzien van aanbouwen onder lessenaarsdak.
Adressen: Hoogte Kadijk 100 A B;Hoogte Kadijk 102 A B
Inschrijvingsdatum: 17-01-1984
Redengevende omschrijving: (100-102) Aaneengesloten reeks onderkelderde dijkwoningen met bel-etage en bovenverdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapellen met hijsbalk, tussen puntgevels, in oorsprong vroeg 19e eeuws. De woningen zijn spiegelbeeldig aan elkaar gebouwd, met telkens in het midden een hardstenen stoep (recent van ijzeren leuningen voorzien), en drie gekoppelde paneeldeuren met verdeelde bovenlichten. De souterrains hebben elk een eigen toegang met stoep en een laag venster, de benedenwoningen zijn elk voorzien van twee gekoppelde zesruitsschuifvensters en de bovenverdieping van los geplaatste lage vensters. Het geheel wordt afgesloten met een rechte gootlijst. De achtergevel is gepleisterd en voorzien van aanbouwen onder lessenaarsdak.
Adressen: Hoogte Kadijk 104 A B;Hoogte Kadijk 106 A B
Inschrijvingsdatum: 17-01-1984
Redengevende omschrijving: (104-106) Aaneengesloten reeks onderkelderde dijkwoningen met bel-etage en bovenverdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapellen met hijsbalk, tussen puntgevels, in oorsprong vroeg 19e eeuws. De woningen zijn spiegelbeeldig aan elkaar gebouwd, met telkens in het midden een hardstenen stoep (recent van ijzeren leuningen voorzien), en drie gekoppelde paneeldeuren met verdeelde bovenlichten. De souterrains hebben elk een eigen toegang met stoep en een laag venster, de benedenwoningen zijn elk voorzien van twee gekoppelde zesruitsschuifvensters en de bovenverdieping van los geplaatste lage vensters. Het geheel wordt afgesloten met een rechte gootlijst. De achtergevel is gepleisterd en voorzien van aanbouwen onder lessenaarsdak.