Bloemgracht 76

Adres: Bloemgracht 76
Tweede Leliedwarsstraat 27-31
Oud adres: MM40, wijk 43, klein nr. 35, kadaster D5191, verponding 2943
Postcode: 1015TL
Bouwjaar: 17de eeuw, ±1800Â

(2 afbeeldingen)

Hoekhuis, in de kern 17de-eeuws huis, in ca. 1800 van een sobere houten lijst voorzien als afsluiting die de hoek omloopt, kap daarachter ligt. Houten winkelpui met ingang op afgeschuinde hoek.

Opmerking: De hierachter in de Tweede Leliedwarsstraat gelegen woningen met eigen ingangen vormen één geheel met het voorhuis. Het laatste deel daarvan, een apart bewoond achterhuis, is Derde Leliedwarsstraat 25. I.t.t. tot het bordje op de zijgevel bevond de drukkerij van Blaeu niet op deze locatie, maar in de volgende zijstraat, de Derde Leliedwarsstraat.

Adressen: Bloemgracht 76 ;Tweede Leliedwarsstraat 25 ;Tweede Leliedwarsstraat 27 ;Tweede Leliedwarsstraat 29 ;Tweede Leliedwarsstraat 31
Inschrijvingsdatum: 14-04-1970
Redengevende omschrijving: Hoekhuis, een geheel vormend met Tweede Leliedwarsstraat 25. Gevel onder zware rechte lijst, die aan de zijgevel een eind omloopt (plm 1800). Houten, op de hoek afgeschuinde en van twee consoles voorziene pui. Goede roedenverdeling.

Bloemgracht 76 hoek Tweede Leliedwarsstraat
Leugenaartje