Oud adres: LL80, wijk 30, klein nr. 383, kadaster F344, verponding 5050
Postcode: 1016AB

(24 afbeeldingen)

Zandstenen gevel met zeldzaam halsgevel-top (top met kroonlijst gescheiden van gevel), klauwstukken met hoornen des overvloeds en hoekvazen, driehoekig topfronton met vergulde valk erop, festoen onder ramen en onder hijsbalk, rond raampje onder hijsbalk, 19de-eeuwse deurpartij. Interieur: marmeren fonteintje, trapbaluster in Lodewijk XV-stijl, voor- en achterkamer met stucwerk in Lodewijk XV-stijl uit 1764 (voorkamer werelddelen, achterkamer seizoenen), jaartal 1764 aangebracht op werelddeel Europa, zaal met stucwerk in Lodewijk XV-stijl met cassetteplafond uit bouwtijd, binnenplaats met twee secreten.

Gebruikte literatuur:

Hans Tulleners. Het Singel in Amsterdam. 23 monumenten aan een voormalige verdedigingsgracht. Open Monumentendag 1990. Amsterdam, 1990: p. 56

Inschrijvingsdatum: 29-09-1970
Redengevende omschrijving: Pand met zandstenen gevel onder rechte lijst waarop een door een adelaar bekroonde hals met horens van overvloed in de vleugelstukken (XVIIc); deurpartij XIXb.

Halsgevel met hoorns des overvloed
Cordonlijst basement