Prinsengracht 959-961

Adres: Prinsengracht 959-961
Oud adres: 959: AA597, wijk 58, klein nr. 81, kadaster I2195, verponding 4626
961: AA598, wijk 58, klein nr. 80, kadaster I2194, verponding 4626
Postcode: 1017KL

(6 afbeeldingen)

Halsgevel-tweeling, gebogen topfronton, fraaie klauwstukken met bloemmotief, in 18de eeuw herbouwd (o.a. raamverdeling gewijzigd), in circa 1870 poortje tussen de twee huizen aangebracht, nieuwe gevelsteen uit 1963.

Adressen: Prinsengracht 959 A B C
Inschrijvingsdatum: 08-09-1970
Redengevende omschrijving: Pand met halsgevel (1691, herbouwd XVIIIc ?) Kelderpui, deur en vensteropeningen en Louis XV balusters XVIIIc. Op de scheiding met 961 een deur met omlijsting XIXc. Deur, -kalf en snijraam XIXc ?
Adressen: Prinsengracht 961 A B C D
Inschrijvingsdatum: 08-09-1970
Redengevende omschrijving: Pand met halsgevel (1691, herbouwd XVIIIc ?). Kelderpui, deur, en vensteropeningen en Louis XV balusters XVIIIc. Op de scheiding met 959 een deur met omlijsting XIXc. Deur, -kalf en snijraam XIXc ?

Laat-17de-eeuwse halsgeveltop.
Poortje en gevelsteen