Oud adres: AA21, wijk 58, klein nr. 713, kadaster I1524, verponding 4504
Postcode: 1017ET

(4 afbeeldingen)

In 1929 geheel nieuw pand met behoud van de 17de-eeuwse gevel opgetrokken. Beelden op attiek stellen Mars en Vulcanus voor. Interieur: koetshuis Kerkstraat 261 met fraaie schijngevel met liggende beelden en klok (koetshuis zelf ook verbouwd circa 1930).

Keizersgracht 674 vormt met Keizersgracht 672 een gelijktijdig gebouwde tweeling-lijstgevel (Keizersgracht 672-674: zie voor de algemene informatie over beide panden aldaar). Het heeft geen origineel interieur meer: achter de gevel is in 1929 een geheel nieuw pand opgetrokken. Maar Keizersgracht 674 heeft wel nog een fraaie schijngevel van het koetshuis in de tuin (zie: Kerkstraat 261).

Adressen: Keizersgracht 674 A B C D E F G
Inschrijvingsdatum: 17-06-1970
Redengevende omschrijving: Dubbel huis (1671, toegeschreven aan A.Dortsman) met zandstenen gevel onder triglyfenlijst en attiek, met middenpartij waarin balcon.

Keizersgracht 672-674: goed bewaarde 17de-eeuwse gevels
Koetshuizen in de Kerkstraat (nrs. 261 en 259) gezien vanaf de Keizersgracht