Oud adres: 725: CC512, wijk 56, klein nr. 181, kadaster I1958, verponding 3379
727: CC513, wijk 56, klein nr. 180, kadaster I1957, verponding 3378
Postcode: 1017JW
Bouwjaar: 1ste kwart 18de eeuw, 19de eeuw

(9 afbeeldingen)

Tweeling-dwarshuis, in de kern mogelijk 17de-eeuws, met een vroeg-18de-eeuwse gevel onder een rechte lijst met dwarskap, vermoedelijk 19de-eeuws. Deuromlijsting. Op de scheiding van de twee panden, ongebruikelijk hoog geplaatst, een 17de-eeuwse gevelsteen. Achter de dwarskap hebben de twee panden nog twee dwarskappen daarachter. Fraaie deuromlijstingen. 727 heeft vroeg-18de-eeuwse natuurstenen basement met groevenlijst. Interieur: 725: fraaie 19de-eeuwse voorkamer met schouw en stucplafond.

Adressen: Prinsengracht 725
Inschrijvingsdatum: 08-09-1970
Redengevende omschrijving: Huis (XVIIIa) met gevel onder rechte lijst (XIX ?). Deuromlijsting XIX ? Op de scheiding met 727 een gevelsteen (XVII B).
Adressen: Prinsengracht 727 A B
Inschrijvingsdatum: 08-09-1970
Redengevende omschrijving: Huis (XVIIIa) met gevel onder rechte lijst (XIX ?). Deurpartij XIXc. Gebeeldhouwde cordonlijst (XVIIIa). Op de scheiding met 725 een gevelsteen (XVII B).

Hoog aangebrachte gevelsteen
Deuromlijsting Prinsengracht 725