Oud adres: 349: F310, wijk 26, klein nr. 66, kadaster F1568, verponding 3718
351: F309, wijk 26, klein nr. 65, kadaster F1567, verponding 3719
353: F308, wijk 26, klein nr. 64, kadaster F1566, verponding 3720
Postcode: 1012WK
Bouwjaar: 1600?, 2de helft 19de eeuw

(7 afbeeldingen)

Laat 16de- of vroeg-17de-eeuws complex aan Vliegendesteeg, veel aan gewijzigd, dwarsdak. In 19de eeuw met een verdieping verhoogd, maar nog goed herkenbaar als 17de-eeuwse bebouwing, zie o.a. de houten onderpuien. Hoekhuis heeft in de steeg een tuitgevel in gele IJsselsteen met ontlastingsbogen met geslepen steentjes en vlechtwerk in de top, mogelijk 16de-eeuws.

Inschrijvingsdatum: 29-09-1970
Redengevende omschrijving: Hoekhuis (XVII), onderdeel van een groot pand met nrs 351 en 353. Voorgevel, verhoogd XIXc, onder rechte lijst; opzij een puntgevel.
Inschrijvingsdatum: 29-09-1970
Redengevende omschrijving: Onderdeel van het grote pand 349-353 (XVII). Gevel onder lijst met consoles uit XIXc.
Inschrijvingsdatum: 29-09-1970
Redengevende omschrijving: Onderdeel van het grote pond 349-353 (XVII); gevel onder lijst met consoles uit XIXc.

Tuitgevel met vlechtwerk in de steeg
Ontlastingsbogen met geslepen steentjes in de zijgevel in de steeg