Oude Turfmarkt 151

Adres: Oude Turfmarkt 151
Postcode: 1012GC
Architect: Pieter Amos Suyderhoff ?
Opdrachtgever: Anthony Bruyningh

(8 afbeeldingen)

In de kern 17de-eeuws pand met een laat-18de-eeuwse vierraams-brede gevel onder een dwarskap met een trigliefenlijst met consoles en uitschuifbare hijsbalk (de 1ste triglief van links schuift naar buiten). Zandstenen deuromlijsting eveneens in Lodewijk XVI-stijl (ingangspartij is in de 20ste eeuw van de 2de naar de 1ste raamas verplaatst). Interieur: Hal met 19de-eeuwse poortjes.

Pieter Vlaardingerbroek. 'Oude Turfmarkt 151'. Binnenstad 251 (april/mei 2012): p. 27-29

Adressen: Oude Turfmarkt 151
Inschrijvingsdatum: 20-12-1977
Redengevende omschrijving: Pand met vierraamsgevel onder triglyfenlijst met consoles en uitschuifbare hijsbalk (XVIIId); Louis XVI zandstenen deuromlijsting.

Oude Turfmarkt 151
Oude Turfmarkt 151