Warmoesstraat 145

Adres: Warmoesstraat 145
Oud adres: I43, wijk 5, klein nr. 35, kadaster G4475, verponding 1177
Postcode: 1012JB
Bouwjaar: 2de kwart 18de eeuw

(8 afbeeldingen)

Pand met klokgevel uit het 2de kwart van de 18de eeuw (in een overgangsstijl van Lodewijk XIV naar XIV) heeft een veel oudere, namelijk 16de-eeuwse kern. Een belangrijk interieur uit deze periode werd echter gesloopt in 1905. Bijzondere met beeldhouwwerk versierde zwanenhalskorbelen uit ca. 1560 bevinden zich thans in het Rijksmuseum. Eén van de panden die gerestaureerd zijn in het project-Blaauwlakenblok.

Gebruikte literatuur:

• Ronald Glaudemans. ''Koopmansrenaissance'. Het Amsterdamse woonhuisinterieur in de zestiende eeuw'. Bulletin KNOB 2007-4/5: p. 215-233

Adressen: Warmoesstraat 145 A B C D E F G H K L M
Inschrijvingsdatum: 23-10-1985
Redengevende omschrijving: Pand met klokgevel van bijzonder model, (XVIIb). Zie K.B. d.d. 8 juni 1984, nr 9.

Warmoesstraat 145
Warmoesstraat 145